Boogie Woogie for Beginners

 

Boogie Woogie е един от най-динамичните танцови суинг стилове. Танцува се в двойка и често е наситен с акробатични елементи и атрактивни импровизации. Boogie Woogie танците смайват публиката със силен енергиен заряд и автентично рок енд рол настроение. Инструкторите ни са с многогодишен опит и моментално заразяват всеки влязъл в залата!

Тримесечният курс е подходящ за всички, които искат да се забавляват, без значение дали имат предишен опит в танците. Нужни са ви само удобни обувки и желание!

Моля, прочетете внимателно програмата и всички детайли относно курса. Преценете внимателно дали бихте се справили и ако вашият отговор е “да”, не се колебайте повече и попълнете формата за записване . Ние ви очакваме! 🙂

КОГА И КЪДЕ?

– Зала Dance Station (Paradise Center) – от 16.04.2019г., вторник и четвъртък от 19:30 и 20:30.

ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ

Тренира се на ротационен принцип – по време на занятията партньорите се сменят редовно. Затова е важно да запазим баланса между лидери (кавалери) и фолоуъри (дами) в групата. При записване без партньор се сформират двойки на принципа “първи свободен кавалер с първа свободна дама”. При записали се повече кавалери или дами ще се свържем с тези, за които не можем да осигурим партньор и ще търсим решения заедно.


Програма

Предвидените танцови фигури са от задължителната програма. Докъде ще стигнем  зависи от нивото на двойките.

 

Boogie Woogie MOVES

 1. 6-count basic
 2. 8-count basic
 3. Footwork variations and exercises
 4. Send out Side passes
 5. Under Arm Turn
 6. Tuck turn
 7. American and Reverse Spins
 8. Rotation figures
 9. Swingout Swingout variations
 10. Basic figure variations

AERIALS (акробатични елементи)

 1. Tote Frau
 2. Tower of Doom

 

Крайна цел

Програмата е идеална за начинаещи, които наистина искат да се научат да танцуват и да се забавляват! В началото може да Ви изглежда трудно, но с търпение и постоянство добрите резултати и доброто настроение са Ви в кърпа вързани.

Курсът за начинаещи има за цел да възпита двигателна култура при танцуване на суинг танци. Изграждат се основни познания за суинг танцуването и се изчистват немалко базови движения. Партньорите се учат да общуват чрез движенията на тялото. Курсът включва хореография, която съчетава всички заучени движения. Всеки завършил курса да може да импровизира и ползва свободно суинг фигури при сошъл танцуване. И не на последно място – неизменно по време на курса ще се потопите в културата и историята на това страхотно време, което е създало тези пленителни танци и музика!

Схема на занятията

Всяко посещение ще започне точно навреме. След загрявка с базови движения и основни ходове се преговаря взетия до момента материал и се преподават нови движения и фигури. Спазва се ротационен принцип (смяна на партньорите) при заучаване и упражняване на нови фигури.

Целият курс се заплаща на веднъж. Допуска се плащане на месец.

Отговори на някои въпроси:

Колко време ще ми отнеме?

Курсът е с продължителност от 3 месеца. Всеки желаещ да се включи в него е добре предварително да планира времето си така, че да не се налагат повече от 2 отсъствия на месец. Всяка седмица се провеждат по 2 занятия.

Мога ли да се запиша в курса, ако нямам партньор?

ДА. Опитът ни подсказва, че винаги се намира партньор в самия курс! Можете да се запишете без партньор и ако сред записалите се има подходящ друг свободен партньор, и двамата почвате курса. Ако не се появи такъв, ще се свържем с Вас и ще Ви дадем възможност да намерите.

Необходим ли е опит в суинг танците за да започна курса?

Предварителен опит в суинг танците не е необходим. Курсът ще започне с базови фигури и упражнения.

Какво облекло е подходящо по време на занятията?

Всичко, в което се чувствате комфортно. Имайте предвид, че Boogie Woogie e един от най-атлетичните танци в двойка и танцуването с токчета и/или тесни дрехи не е подходящо! Препоръчваме ниски спортни обувки и свободни (удобни) дрехи.

Очакваме ви заредени с огромно желание и ентусиазъм да потанцуваме и да се забавляваме заедно! 

 

ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ