НОВИ ГРУПИ ЗА НАЧИНАЕЩИ

Преподаваме 5 суинг стила. Нивата също са 5 – от начинаещи до напреднали. Имаме и 2 локации. Какво избираш?

SWINGING SOFIA - НАЧИНАЕЩИ ЛИНДИ ХОП

Групите ни за начинаещи Swinging Sofia не просто ще ви въведат в танците, а в един неподозиран свят на усмихнати запознанства, емоции и преживявания. Тук ще се занимаваме основно с Линди Хоп и Чарлстон стиловете, като целта е да танцувате свободно в нашата суинг общност.

3 НОВИ ГРУПИ – ОТ ПОНЕДЕЛНИК ДО ЧЕТВЪРТЪК 19:30 / 20:30

Play Video
Play Video

СОЛО ДЖАЗ

Authentic Jazz Dance е събирателно наименование на танци и движения, характерни за началото на миналия век, като Solo Charleston, който се появява като афроамерикански танцов стил през 20-те години в Америка. За Authentic Jazz танцьорите най-важни са ритъмът и индивидуалността. Всеки изразява себе си чрез импровизацията. Независимо дали имате опит със суинг танците или не, този курс ще ви даде основа, върху която да надграждате, с която да импровизирате, да смесвате джаз стъпки и стилове.

НДК – ПОНЕДЕЛНИК + СРЯДА – 18:30 и 19:30 – ДАМЯН / ГЕОРГИ / СОФИЯ

БУГИ ВУГИ

Boogie Woogie е един от най-динамичните танцови суинг стилове. Танцува се в двойка и често е наситен с акробатични елементи и атрактивни импровизации. Boogie Woogie танците смайват публиката със силен енергиен заряд и автентично рок енд рол настроение.

Play Video
Play Video

БЛУС

За блуса казват, че това е танцът, който може да изрази цялата гама от човешки емоции – от тъга до радост. Slow Swing and Blues позволява на танцьорите да разберат по-пълно танцови концепции като простота, яснота, творчество, израз, интензитет, музикална и емоционална интерпретация, които са от решаващо значение за напредването във всички видове социални танци.

НДК – ПОНЕДЕЛНИК + СРЯДА – 21:30 – ВИКТОР И ЛИЛИЯ / ЯВОР И СОНЯ

ШАГ

Един от най-динамичните и атрактивни стилове от семейството на суинг танците се завръща в залите на Линди Хоп България. Колежанският шаг е танц в двойка, характерен с пъргавите и динамични стъпки, които се изпълняват на музика със средно и по-бързо темпо. В последните години този стил скоростно набира популярност и привлича все повече ентусиасти по целия свят.

НДК – ПОНЕДЕЛНИК + СРЯДА – 21:20 – ПАВЕЛ И ЕМИЛИЯ

Play Video
Play Video

ЕЛЕКТРО СУИНГ

Неочаквано добра комбинация между автентичния Jazz Dance и електронната суинг музика. Предуреждаваме ви, че води до пристрастяване.  

НДК 

ТАП

Тап (степ) танците са единствените, в които освен да видим, можем и да “чуем” танцуващия! В часовете ще се запознаем с основите на този танц, ще се учим на кратки хореографии и ще се забавляваме под ритмите на стъпките ни.
Този танц не се изучава по двойки, така че не търсете партньор, а направо заповядайте!
Задължително е всеки участник да си носи чисти обувки с твърди подметки (с гьон например). 

НДК – ПОНЕДЕЛНИК + СРЯДА – 21:40 – ЯВОР

Play Video

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

A: В зависимост от периода на годината, темпото и нуждите на групата, групите за начинаещи варират между 3 и 6 месеца.

Не е задължителен, но записването в двойка увеличава шансовете ви да не се озовете в списъка на чакащите. Стараем се да имаме добър баланс на лидери и фолоуъри в групите. По време на часовете и партитата постоянно сменяме партньорите си. Затова този танц се нарича “социален”, защото всеки може да танцува със всеки.

Не! Курсът е подходящ за всеки, който може и иска да се движи.

Напълно нормално е всеки да изпусне някое занятие. Случва се да изпуснете повече и да не се чувствате комфортно, затова при всеки урок отделяме малко време за преговор на предходния материал и споделяме с учениците ни видеа, които могат да им послужат за домашно.

Цените на месец варират в зависимост от локацията между 60 и 72лв на месец. Подробна информация можете да намерите във формулярите за записване тук: https://www.lindyhop.bg/2019-subscription/

Не! И се надяваме да бъдем разбрани правилно. Заплащането на целия курс и/или на месечна такса считаме за мотивиращо за всички участници. (Все едно да се запишете на курс по език и да искате да заплащате на посещение). Често се случва – някой да се почувства не достатъчно схватлив и това да го подтикне към мисълта да се откаже още в първите занятия. Материята не е чак толкова лесна. Ако този човек си е платил – той въпреки това остава най-малкото до края на месеца и нещата при него започват да се получават много по-добре. Друга важна причина често е – балансирането на лидери и фолоуъри в групата.

Това зависи от политиката на залата, в която преподаваме. Подробна информация можете да намерите при записването тук: https://www.lindyhop.bg/2019-subscription/

Запишете се още сега и ще ви включим в списъка с чакащи. Ще ви пишем веднага щом се освободят места или отворим нов курс в локацията, която ви интересува.

Всичко, в което ще се чувствате комфортно. Препоръчваме на първо време да танцувате с обувки с равна подметка, например с гуменки. Важно е обувките да са чисти и да ги ползвате само в залата.

ДРУГИТЕ за нас

ЛИНДИ ХОП БЪЛГАРИЯ

ТЕЛ:
+359888222011 / +359888615441

ИМЕЙЛ:
info@lindyhop.bg

АДРЕС: 
НДК, пл. България 1 (под клуб Перото)