Lindy Hop Bulgaria организира курсове по суинг в стила Lindy Hop. Курсовете са разделени на 5 нива Swinging Sofia, Lindy Intermediate, Lindy Upper Intermediate, Lindy Pre-Advanced и Lindy Advanced. Преподавателите ни са с многогодишен опит като инструктори и активни състезатели. Курсовете ни сe организират в най-добрите зали в София с перфектни условия за танцуване на суинг танци.

Курсовете са с ограничен достъп. Предвид програмата и капацитета на залите ни, всеки път в курса ще се допускат ограничен брой двойки. Искаме да създадем максимално удобни условия за всяка една от групите ни и да се съберем на едно място ентусиазирани и заредени с енергия и желаниe за танци суингари :).

Моля прочетете внимателно програмата и всички детайли относно курса. Преценете внимателно дали бихте се справили и ако вашият отговор е “да” – не се колебайте повече и попълнете формата за записване.

 

Форма за регистрация

 

 

 I – Датите


Новите ни групи по суинг танци за начинаещи стартитат на следните локации и дати:

– НДК (Lindy Hop Bulgaria halls), понеделник и сряда от 19:30. Начало 10.06.2019
НДК (Lindy Hop Bulgaria halls), понеделник и сряда от 20:30. Начало 18.03.2019
Младост 1 (Танцово студио “Мушмула”), вторник и четвъртък от 20:30. Начало 26.03.2019
бул. Т. Каблешков (Trim&Fit hall), вторник и четвъртък от 20:00. Начало 26.03.2019
Парадайс Център (Dance Station halls), вторник и четвъртък от 19:30. Начало 16.04.2019 
Плиска (Latin Force halls), вторник и четвъртък от 19:30. 
II – Програма

Предвидените танцови фигури са от задължителната програма. Докъде ще стигнем  зависи от нивото на двойките.

CHARLESTON MOVES

 1. Basic steps
 2. Kick the dog
 3. Kick through
 4. Hand to hand
 5. Tuck turn
 6. Under arm pass
 7. Transitions: close-to-open and open-to-close positions
 8. Tandem & variations in Tandem
 9. Skater
 10. Rockabilly

LINDY HOP MOVES

 1. Basic rhythmic steps
 2. Basic 8 count steps
 3. Basic 6 count steps
 4. Send out
 5. Tuck turn
 6. Under arm pass
 7. Left side pass
 8. Spin
 9. Transitions: close-to-open and open-to-close positions
 10. Swing Out
 11. Swing Out variations

 AERIALS (акробатични елементи)

 1. Tote Frau
 2. Frog Jump

* За любителите на акробатичните елементи се организират отделни уъркшопи, в които се преподават само акробатики!

 

III – Крайна цел

Създаване на двигателна култура при танцуване на суинг танци. Партньорите да се научат да общуват чрез движенията на тялото докато си партнират.  Изграждане и изчистване на базови и коректно поставени основни познания за суинг танцуването в стиловете Lindy Hop и Charleston. Заучаване на две хореографии, включващи всички заучени движения. Всеки завършил курса да може да импровизира и ползва свободно суинг фигури при сошъл танцуване. Повишаване на познанията по история на суинг танците, суинг музиката и културата на това страхотно време, когато са се създавали тези стилове. И не на последно място ще се стремим да бъдем горди с вашите постижения!

Програмата е идеална за начинаещи, които наистина искат да се научат да танцуват, и оправдания от сорта “днес ме мързи … ще отида друг път” не се приемат :). Сега е моментът да се стегнете :).

IV – Схема на занятията

Всяко посещение ще започне точно навреме. След загрявка от 1-2 мелодии се преговарят фигурите и движенията от последните занятия, преподават 2-3 упражнения в двойка и след това се изучават нови движения и фигури. Спазване на ротационен принцип (смяна на партньорите) при заучаване и упражняване на нови фигури. Освен тези дни предвиждаме да се предложат допълнителни (незадължителни) занятия по swing dance под формата на уъркшопи които можете да посещавате (за тези от вас, които искат да се упражняват допълнително). Продължителността на занятията е един час.

 
V – Цена на курса

Цените на курса са различни в зависимост от локацията на провеждане на курса.

Двумесечни курсове:
НДК*
Цена на курса 110 лв за целия курс.
Ако изберете заплащане за месец (8 занятия) цената е – 65 лв.
*Приема се заплащане с Multisport и Sodexo карти

Тримесечни курсове:
НДК* и Парадайс Център*
Цена на курса 156 лв за целия курс.
Ако изберете заплащане за месец (8 занятия) цената е – 65 лв.
*Приема се заплащане с Multisport и Sodexo карти

Плиска*
Цена на курса 146 лв за целия курс.
Ако изберете заплащане на месец цените са както следва:
Първи месец (8 занятия) – 60 лв.
Втори месец (8 занятия) – 48 лв.
Трети месец (8 занятия) – 48 лв.
*Приема се заплащане със Sodexo карти

Т. Каблешков и Младост 1
Цена на курса 150 лв за целия курс.
Ако изберете заплащане за месец (8 занятия) цената е – 60 лв.
*Приема се заплащане с Multisport и Sodexo карти

VI – Записване за курса

Попълнете формата за записване

VII – Отговори на някои въпроси:

Колко време ще ми отнеме?

Курсът ще е с продължителност от 3 месеца (или 24 занятия). Всеки желаещ да се включи в него е добре предварително да планира времето си така, че да не се налагат повече от 2 отсъствия на месец. Всяка седмица ще се провеждат по 2 занятия.

Мога ли да се запиша в курса, ако нямам партньор?

ДА. Опитът ни подсказва, че винаги се намира партньор в самия курс!

Необходим ли е опит в суинг танците, за да започна курса?

Не! Курсът ще започне с базови фигури и упражнения. Предварителен опит в суинг танците не е необходим. Разбира се, опит в каквито и да било танци в двойка ще са предимство за всеки.

Какво облекло е подходящо по време на занятията?

Всичко, в което ще се чувствате комфортно. Имайте предвид, че ще се занимавате с един от най-атлетичните танци в двойка и опити да танцувате с токчета и/или тесни дрехи няма да бъдат успешни в началото на вашето обучение! Препоръчваме ниски обувки (гуменки например) и свободни (удобни) дрехи.

Мога ли да плащам на посещение?

Не! И се надяваме да бъдем разбрани правилно. Заплащането на целият курс и/или на месечна такса считаме за мотивиращо за всички участници в Swinging Sofia. (Все едно да се запишете на курс по език и да искате да заплащате на посещение ;). Често се случва – някой да се почуства не достатъчно схватлив и това да го подтикне към мисълта да се откаже още в първите занятия. Материята не е чак толкова лесна. Ако този човек си е платил – той въпреки това остава най-малкото до края на месеца и нещата при него започват да се получават много по-добре. Друга важна причина често е – балансирането на лидери и фолоуъри в групата. След като тя започне – ако има повече лидери или фолоуъри – имаме практика да каним бивши участници в курса, които да го посещават при изгодни за тях условия и така успяваме да балансираме групата. За това за нас е важно да знаем и да планираме присъствието на курсистите по време на занятията.  Изключения разбира се правим – за това най-добре разговаряйте с ръководителя на курса!

 

Ако все още се интересувате – ние ви очакваме заредени с огромно желание и ентусиазъм да изминем заедно този път! 

 

Като за финал

Инструкторите ни са изключително развълнувани от възможността да работят с хора, които имат желание да се научат да танцуват суинг и още повече да подобрят техниката и движенията, които използват по време на танц. Знаят, че за никой няма да е лесно – както за инструкторите, така и за тези, които ще участват в Swinging Sofia. Ако смятате, че сте готови за тази програма, ние с нетърпение очакваме да работим с вас!

 

Форма за регистрация