Yavor Kunchev

Founder, Instructor - Lindy Hop, Blues, Boogie Woogie

Явор Кунчев

Той се занимава с танци вече 25 години. Завършил е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Още като първокурсник поставя хореографии за музикални спектакли. Едни от най-добрите си остават „Рокендрол Мечта“ за Театър 13 & „Подуене Блус Бенд“ и „В нощта на карнавала“ за Театър „Албена“. През 2012 печели награда „ИКАР“ за хореографиите си към рок-мюзикъла „По ръба на небето“. Хореограф в спектакъла на Камен Донев ” Възгледите на един учител за всеобщата просвета”. Хореограф и на спектаклите “Страх” (Държавен Куклен Театър Стара Загора), “Момо” (Младежки Театър “Николай Бинев” – София)

От близо 15 години се занимава с треньорска и инструкторска дейност. Двойките му заемат първи места в българските турнири, като сред постиженията им са 8-мо място в световната ранглиста за клас В и 26-то място в световната ранглиста за деца. Като състезател по акробатичен рокендрол има множество титли в класовете C и B. Представял е България на две световни купи по Акробатичен рокендрол клас А и е първия български състезател по Boogie Woogie.

Явор е част от екипите на Dancing Stars и VIP Dance. Участва в множество телевизионни шоу програми и предавания. Като треньор по рокендрол в Германия се запалва и по Swing стиловете Boogie Woogie и Lindy Hop. От есента на 2008 г. започва да популяризира и преподава суинг стилове в Dance Academy. През 2012 основава Lindy Hop Bulgaria. Създава екип от преподаватели и успява да превърне суинг танците в достъпно за всички занимание.

Инструктор в стиловете:
Lindy Hop, Boogie Woogie, Balboa и Blues